Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία!

Αχ αυτοί οι κανόνες της ορθογραφίας...
πόσα και πόσα παιδιά δεν έχουν ταλαιπωρήσει... τώρα όμως βρέθηκε η λύση!
Η κυρία Σιντορέ, μια δασκάλα αλλιώτικη απ' τις άλλες, ήρθε με όπλο μια κιθάρα για να καταπολεμήσει την ανορθογραφία αλλά και τη μαθητική ανία!Διαβάστε τις ιστορίες, ακούστε τα τραγούδια, παίξτε τα παιχνίδια αυτού του βιβλίου για να μάθετε διασκεδάζοντας και να διασκεδάσετε μαθαίνοντας.
Ένα βιβλίο για παιδιά του δημοτικού που είτε έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τους κανόνες της ορθογραφίας είτε χρειάζονται έναν εναλλακτικό τρόπο για να τους μάθουν.


Η έκδοση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος και περιλαμβάνει το βιβλίο με τις ιστορίες της κυρίας Σιντορέ, το CD με 17 τραγούδια και αφηγήσεις και το εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς και θεραπευτές που διατίθεται ελεύθερα σε ηλεκτρονική μορφή. Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο CD διδάσκουν το κάθε ένα από έναν κανόνα των καταλήξεων της ορθογραφίας. Είναι εξαιρετικά προσεγμένα, όσον αφορά τη μουσική και τους στίχους, για να ανταποκρίνονται στον διδακτικό τους στόχο, να «μένουν» στο μυαλό των παιδιών, να είναι ελκυστικά και φυσικά να προσφέρουν ποιοτικά ακούσματα. Οι παιδικές φωνές της χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου κάνουν τα τραγούδια προσιτά σε κάθε παιδί, επιπλέον τραγουδούν ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιάννης Σαββιδάκης, η Ιωάννα Καρανίκα, ο Μάνος Παπαδάκης, η Μαρία Λούκα και ο Πάνος Τσίκος. Η σύνθεση και η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Βασμαρή.

Η ορθογραφία είναι ένα δύσκολο κομμάτι της ελληνικής γλώσσας, εξίσου δύσκολη είναι και η διδασκαλία της στα μικρά παιδιά. Η κυρία Σιντορέ μας προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο για να μυήσουμε τα παιδιά στον κόσμο της ορθογραφίας, μέσω της μουσικής, της φαντασίας και του παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα βιβλίο με CD που βοηθά τα παιδιά να διδαχθούν την ορθογραφία στην τάξη ή στο σπίτι με γνώμονα την ταυτόχρονη καλλιέργεια μιας θετικής στάσης του παιδιού απέναντι στην ορθογραφία, αλλά και γενικότερα τη μάθηση. Η μέθοδος αυτού του βιβλίου έχει μελετηθεί για τέσσερα χρόνια σε ηλικίες παιδιών από 6 έως 10. Το αποτέλεσμα είναι μια απόλυτα ρεαλιστική και αποτελεσματική μέθοδος που αποδεδειγμένα προσελκύει τα παιδιά, χωρίς εκείνα να νιώθουν ότι εκείνη τη στιγμή μαθαίνουν ορθογραφία.






Η συγγραφέας του βιβλίου, Μαρία Καριωτάκη, είναι δασκάλα σε δημοτικό, τα τραγούδια της ορθογραφίας γράφτηκαν στο πλαίσιο του μαθήματός της και σε συνεργασία με τους μαθητές της. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό υλικό», έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικής αγωγής, μουσικοκινητικής αγωγής κ.α. , έτσι έχει την γνώση και την εμπειρία να προτείνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς δραστηριότητες και εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας της ορθογραφίας.  

Όλο το σχετικό υλικό θα το βρείτε στο Blog της κυρίας Σιντορέ www.kiriasidore.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το πρωτάκι μας: Μερικά tips για τη μελέτη στο σπίτι